Bra med klädbutiker online och offline

Att handla grejer i fysiska butiker har blivit allt svårare och svårare. Dels för att det verkar stängas ner fler butiker än vad som öppnas, men också för att det sedan några år tillbaka är lättare att handla online via datorn än att handla i butiker i stan. Allt som behövs är en internetuppkoppling, bankkort och kunskap om var man kan handla de bästa varorna till det billigaste priset. Sen är det bara att sitta och vänta på att paketet kommer till en.

Det är därför skönt att veta att svenska företag har börjat ställa om, och göra sina varor tillgängliga online. Ett sådant företag är Livingstore.se. Företaget säljer kläder, men har valt att både sälja online och i fysisk butik. På detta sättet kan de nå kunder i hela Sverige, samtidigt som de fortsätter att vara lokala. Det är samma tankesätt som storföretag som Ikea och H&M har.

Med denna affärsmodellen är det möjligt att bygga upp ett lokalt förtroende i den stad som affären är i. I teorin förstärker detta förtroendet som lokalbefolkningen har till butiken. Således finns det ett incitament för lokalbefolkningen att fortsätta handla där. Utan den handeln tvingas butiken att stängas ner.

Stängs butiken ner är det många som förlorar sina jobb, något som stadsborna där butiken ligger i förmodligen inte vill. Detta då antalet av stadens invånare som är arbetslösa då ökar. De måste då kanske gå på A-kassa eller få andra ekonomiska bidrag, som tömmer stadskassan.

Ytterligare ett problem som drabbar staden är ekonomiska. Eftersom det är skatt på varje köpt produkt kommer inkomsterna sjunka för staden om butiker stänger igen. Stängs det igen tillräckligt många butiker i en stad kommer kommunskatten till slut att höjas. Något som verkligen påverkar lokalbefolkningen.

Så det är med andra ord bra att det finns butiker, både online och offline.