Varma underställ för dam

Letar du efter varma underställ för dam men är osäker på vad du ska köpa? Det är inte riktigt så lätt som man kanske tror, i alla fall inte om du har flera olika material att välja bland men du inte vet vilket som passar just dig och dina aktiviteter bäst. Det finns mängder med guider på nätet om hur man bäst klär sig inför vintern men att komma ihåg det där när du väl står i affären och ska köpa, det är svårare. Enligt ”lager-på-lager-principen” så är just understället det plagg som ligger närmast inpå kroppen och här kan det löna sig att vara noga med kvalitet och material.

Varma underställ – vilka material?

De plagg som är närmast huden, inte bara långkalsonger utan även strumpor och tröjor har till syfte att se till att kroppen håller sig torr. Dessa ska transportera bort fukten till det andra lagret enligt principen. Det finns i huvudsak två olika material, det ena är syntet (polyester är det vanligaste syntetiska materialet) och det andra är variationer av ull. Eftersom ett underställ ska sitta tight och nära kroppen så är syntet ett bra val då det finns mycket stretch i det samtidigt som det är extremt slitstarkt. Två mycket bra kombinationer för ett underställ! Men ull i olika former leder fukt väldigt bra och kan användas många gånger utan att det luktar svett.

Ull eller syntet till underställ?

Vilket material du väljer beror på vad och när du ska använda ditt underställ samt vilka faktorer som du personligen sätter högst värde på. Ett bra exempel på när du bör välja det syntetiska materialet (polyester) är när du åker längdskidor då det är en aktivitet med hög intensitet och tendens att svettas. Medan ull är perfekt till utförsåkning där du har en hög intensitet utför och låg intensitet i liften eller liftkön. Resten är en smaksak!

Kommentarer är stängda.