Bra barnskor

Det är dags för mig att köpa nya vinterkängor till mina barn. Med tre ungar på 2, 4 och 7 år så känns det som att det ständigt behövs nya skor. De växer snabbt ur sina skor, men de sliter också hårt på dem så det är sällan de kan ärva skorna från varandra. Samtidigt vill jag att barnen ska ha bra och sköna skor så därför försöker jag köpa riktigt bra barnskor.

Mitt favoritmärke bland barnskor är Pax. På paxskor.se kan du se deras stora utbud av kvalitetsskor för barn. Pax är ett mycket välkänt barnskomärke som funnits på marknaden i över 80 år. Min mamma hade sparat sina första skor och de kommer faktiskt från Pax.

Vad är bra barnskor?

Ett par bra barnskor ska vara stabila och robusta. De ska sluta till bra runt barnets fot och ge stöd åt den. De ska vara slitstarka och ha en rejäl halkfri sula. När det gäller kängor eller vinterstövlar så ska dessa vara vattentäta, men även varma och sköna. Själv föredrar jag kängor med kardborrestängning. Dessa sitter oftast bättre runt foten och ger bättre balans för de mindre barnen.

Varför välja dyra kvalitetsskor?

Givetvis är det upp till var och en vilken typ av skor man väljer till sina barn. Själv betalar jag gärna lite mer för att veta att barnen har bra skor på fötterna. Billigare skor är billiga av en anledning. Sämre material, sämre passform och kanske inte några hänsyn till miljö och hållbarhet.

Där är Pax Scandinavia att lita på. Pax Scandinavia är ett bolag inom New Wave Group som använder begreppet CSR (Corporate Social Responsibility) som ett samlingsnamn för sitt arbete med miljö och etik. CSR innebär att de tar hänsyn till samtliga tre dimensioner av hållbarhet: socialt, miljömässigt och ekonomiskt. För mig ger det ett plus i kanten.

Kommentarer är stängda.