En snygg baddräkt till sommaren

Jag behöver verkligen en ny baddräkt. De senaste åren har jag knappt velat bada eftersom min baddräkt är så gammal och sliten. Jag har även en bikini men känner mig inte alls bekväm med att visa hela magen på stranden.

Efter att ha kikat runt på webben inser jag att det finns hur mycket snygga baddräkter som helst. Och att många modeller är anpassade till oss lite äldre som gärna vill skyla kroppen lite mer.

Material i baddräkter

På 70-talet (när jag växte upp) var alla baddräkter sydda i ett ganska tjockt material. De var töjbara och satt på bra, men det tog evigheter innan de torkade. Vissa hade också den otrevliga egenskapen att de töjde sig ganska mycket när de blev våta. Inte lätt att ta sig upp ur vattnet med värdighet när grenen hängde en bit ner på låren 😊

Som tur är har det skett en utveckling även inom baddräktsbranschen. Numera finns det som sagt snygga baddräkter för de flesta kurvor och materialet är numera tunnare och mycket mer snabbtorkande.

Är man beredd att betala lite mer för sin baddräkt kan man också få en som tål klor och inte bleks efter några besök i simhallen.

Olika modeller

Snygga baddräkter finns i många modeller. Allt från de som visar väldigt mycket hud, till de mer täckande. Senaste åren har det också kommit baddräktsklänningar som har en liten kjol nedtill för dem som kanske inte vill visa rumpan. Snyggt och klädsamt för dem som blivit lite äldre.

Min favoritmodell är den som har ett rynkat framstycke. Ibland benämns dessa ”body control”. Rynkpartiet där fram gör att magen inte blir så framträdande.

Och jag vet att alla får lov att gå i baddräkt eller bikini hur man än ser ut. Men jag blir åtminstone mycket mer avslappnad om jag har en baddräkt som klär min kropp.