Solglasögon online

Äntligen är säsongen för solglasögon igång! Ett par solglasögon skyddar inte bara dina ögon mot starr och andra skadliga ögonåkommor utan de förhöjer också ditt utseende. Solglasögon är en av många accessoarer som bärs av miljoner människor. Det finns mängder av solglasögon online som det är lätt att beställa hem och prova i lugn och ro, en del butiker online erbjuder den möjligheten. På andra ställen kan du prova dina solglasögon online genom att ladda upp ett foto på ditt ansikte och sedan testa hur olika solglasögon passar din ansiktsform. Det är ett jättebra sätt att testa solglasögon istället för att beställa hem, prova och kanske skicka tillbaka.

Solglasögon räddar ögon

Men den stora frågan är, stämmer detta påstående – är solglasögon på riktigt viktiga? UV-strålningen skadar dina ögon precis på samma sätt som dessa skadar huden. De flesta har hört talas om malignt melanom eller hudcancer och är medvetna om att UV-strålarna är mycket skadliga men hur är det med ögonen? I Finland är det förbjudet att sälja solglasögon som inte uppfyller vissa kvalitetskrav så därför kan man lita på att dessa skyddar mot UV-strålarna. I Finland utlovar optikerna också skydd mot rynkor, strålning, vind och damm. Ett visst motstånd mot solglasögon kan upplevas hos vissa personer då de hävdar att upplevelsen av sinnevärlden begränsas av solglasögon.

Skador på ögat utan solglasögon

Till skillnad mot att bränna huden så känner inte en människa inte av värmestrålningen i ögat och innan det redan är för sent, då kan det börja svida i ögat på näthinnan. Många tror att det måste vara fullt solsken för att de ska använda solglasögon eller solkräm men de farliga UV-strålarna tränger igenom molnen så det behöver inte alls vara särskilt soligt för att våra ögon ska ta skada av detta. De som verkligen ska se till att ha solglasögon på är de som utsätts för reflektioner i vatten eller snö. För när ljuset reflekteras kan näthinnan ta så stor skada att det blir brännskador.

Kommentarer är stängda.