Dags att beställa bokstavspärlor

Jag älskar att göra egna smycken. På senaste tiden har det blivit pärlarmband med bokstavspärlor. Typ sådana som säljs för välgörenhet, som ”FUCK CANCER”.

Själv gör jag armband med antingen namnet på den som ska få det, eller med ett budskap. Jag har gjort armband med ordet älskad på och gett dem till mina käraste. Själv har jag flera armband och växlar mellan dem beroende på hur jag känner mig. Jag har armband med orden glad, trött, arg, ledsen, pigg och förhoppningsfull. Sen har jag några andra där det står fuck!, sommar, vår och kärlek.

Nu har jag gjort slut på nästan hela mitt lager av bokstavspärlor så det är dags att beställa nya. Det finns påsar med bokstavspärlor på ett varuhus i stan, men då får man blandade bokstäver och det går inte att skriva det man vill. Nej, om du vill göra många armband så ska du beställa bokstavspärlor på nätet. Där kan du välja vilka bokstäver du vill ha.

Mina armband har blivit populära

Ju fler armband jag gjort, både till mig själv och till vänner och bekanta, desto fler har upptäckt mig. Nu får jag beställningar på armband med diverse budskap. Det är mina vänner och deras vänner som vill ha armband med specifika budskap. Armbanden går snabbt att göra och blir heller inte så dyra. Men för mig är det perfekt, jag får göra mina älskade armband och får samtidigt lite extra fickpengar.

Där jag beställer bokstavspärlor betalar jag 9-10 kr för 25 st. För de andra pärlorna använder jag Seed bead som kostar 15-20 kr för ca 400 pärlor. Sen behöver jag förstås också elastisk tråd att trä pärlorna på. Sånt kostar ca 15 kr för 8 m. Nu kan du själv räkna ut att varje armband inte kostar många kronor att tillverka.