Nya glasögon

Jag har börjat inse att det är dags att skaffa nya glasögon. På nåt sätt förtränger jag att jag ser sämre och drar ut på det i det längsta. Men nu MÅSTE jag ha nya glasögon.

Tyvärr är det en lång process att hitta glasögon för mig. Tänk om jag bott på en liten ort där det kanske bara fanns en eller två optiker. Då hade det gått ganska enkelt. Men jag ska leta efter glasögon i Göteborg. Hur många optiker finns det inte här…

Glasögon i Göteborg

När jag ska skaffa nya glasögon så gör jag inte som de flesta andra. Väljer min vanliga optiker och beställer tid för synundersökning, för att därefter välja bågar bland dem som just min optiker har. Nej nej, så enkelt får det inte vara. Jag är petig när det gäller glasögon, så därför måste jag besöka i stort sett alla optiker i hela Göteborg.

Tänk om den enda optikern jag struntat i att besöka har just de glasögonbågarna som är de allra bästa. Nej, jag besöker i stort sett alla och provar glasögonbågar för glatta livet. Jag skriver upp alla intressanta bågar och fotar dem också. När jag fått ihop kanske 50 möjliga bågar så går jag runt igen och plockar bort de jag gillar minst. Till sist har jag förhoppningsvis bara ett par bågar kvar. Och den optikern får ta hand om min synundersökning denna gången.

En gång när jag skulle köpa glasögon i Göteborg så hittade jag inte en enda båge jag gillade. Vad gjorde jag då? Jo, jag gick igenom varenda webbsida med glasögon tills jag hittade ett par jag trodde jag ville ha. Och sen fick jag vackert åka till Falkenberg och testa bågarna.

Jag har verkligen försökt göra som alla andra, men det slutade med ett enormt missnöje och så fick jag skaffa nya glasögon efter bara några månader.

Kommentarer är stängda.